Tradicionalno svake školske godine  naša škola organizuje jesenji i proljetni Sportski dan.

Tako je i ove školske godine, prelijepog sunčanog dana,  20.10.(srijeda) 2021., sa mnogo pozitivne energije realizovan je željno iščekivan sportski dan.

Niži razredi sa svojim učiteljima i učiteljicama uživali su u sportskim igrama na poligonima centralne i područnih škola, dok su stariji učenici proveli dan na sportskom stadionu NK „Rainci Gornji“.

Naša škola aktivno podstiče  učenike na važnost tjelesne aktivnosti i sporta u cilju promovisanja zdravog načina života. Učenici su pokazali svoje vještine i talenat u fudbalu i atletici.Posebno je bilo veselo i uzbudljivo  takmičenje u utrci skakanja u vrećama,a nije nedostajalo motivacije kod realizacije natjecanja skoka u dalj.

Zatim je uslijedila pauza za relaksaciju i odmor, nakon koje su uslijedile i druge igre. Sve aktivnosti su izvedene u fer-plej  igri. Dječijoj sreći,veselju i razigranosti nije bilo kraja, te su sa žaljenjem dočekali kraj druženja. Druženje smo završili proglašenjem najboljih učenika u svim disciplinama, i zajedničkom porukom „U zdravom tijelu zdrav duh“. Kako je sve izgledalo u prilogu pogledajte fotografije.

Sportski pozdrav. 

Novinarska sekcija JU OŠ “Rainci Gornji”