Mjesec knjige tradicionalno u svijetu se obilježava od 15.oktobra do 15.novembra.

Tim povodom učenici područnog odjeljenja JU OŠ ”Rainci Gornji” u Donjim Raincima, brojnim aktivnostima u okviru sekcija i radionica, s akcentom predstavljanja lika i djela književnika Ahmeta Hromadžića sproveli su bogat sadržaj.

U cilju popularizacije kulture čitanja predstavili su savjete zlata vrijedne.


Read more…

Povodom Međunarodnog dana školskih biblioteka u prostorijama školske biblioteke održana je radionica, Bibliotečka čajanka. Na radionici se razgovaralo o knjigama koje nisu dio lektirnog bibliotečkog fonda s ciljem njihovog prezentovanja i populariziranja kod učenika. Ovom radionicom željelo se predstaviti učenicima da školska biblioteka posjeduje i književna djela koja nisu lektira a koja su kvalitetna, poučna i zabavna za čitanje u slobodno vrijeme.


Read more…

Budućnost knjige sve više treba sagledavati u nekim novim kontekstima, povezanošću sa novim formama i tehnologijama.

Ovogodišnji moto obilježavanja i popularizacije knjige je pod motom „ Daruj lijepu priču i sliku.“ S ciljem popularizacije knjige i čitanja spajanjem književne i fotografske umjetnosti.
Read more…

Svjetski dan hrane se obilježava 16.10. Povodom toga učenici I-a,II-b,IV-b i V-b su kroz razne aktivnosti i radionice u sklopu svojih odjeljenja pripremili tematsku izložbu pod nazivom Dan hrane. Radeći na ovoj izložbi postigli smo cilj a to je da kod učenika razvijemo svijest o zdravoj ishrani, shvate značaj pravilne ishrane,razvijanje svijesti o čuvanju hrane i o broju gladnih u svijetu.
     COVID-19 je zarazna bolest izazvana novim koronavirusom. Novi koronavirus i oboljenje koje izaziva bili su nepoznati prije izbijanja epidemije koja je počela u Wuhanu u Kini u decembru 2019. godine.

“Učenici V-d područne škole “Lipovice” razgovarali su o pravilima i ponašanju tokom pandemije COVID-19.  Kao podsjetnik izradili su i slikovne preporuke s porukom 

“Budimo odgovorni i brinimo o zdravlju”.30. 9. 2021. god.održana je radionica za učenike povodom Evropskog dana jezika. Radionica je namijenjena edukaciji učenika i sprovodi se u okviru obilježavanja Evropskog dana jezika. Radionica je održana pod sloganom „ Slavimo raznolikost a ne razlike“ te je pročitan prigodan referat povodom Evropskog dana jezika. Radionici su prisustvovali učenici sedmog,osmog i devetog razreda – članovi sekcije Kluba stranih jezika ( engleski i njemački jezik).


Read more…

    Mjesec knjige tradicionalno u svijetu se obilježava od 15. oktobra do 15. novembra.

Tim povodom učenici područnog odjeljenja JU OŠ ”Rainci Gornji” u Donjim Raincima, brojnim aktivnostima u okviru sekcija i radionica, s akcentom predstavljanja lika i djela književnika Ahmeta Hromadžića sproveli su bogat sadržaj .

U cilju popularizacije kulture čitanja predstavili su savjete zlata vrijedne.


Read more…

     Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5.oktobra. Taj je dan prilika da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.


Read more…

    Tradicionalno svake školske godine  naša škola organizuje jesenji i proljetni Sportski dan.

Tako je i ove školske godine, prelijepog sunčanog dana,  20.10.(srijeda) 2021., sa mnogo pozitivne energije realizovan je željno iščekivan sportski dan.

Niži razredi sa svojim učiteljima i učiteljicama uživali su u sportskim igrama na poligonima centralne i područnih škola, dok su stariji učenici proveli dan na sportskom stadionu NK „Rainci Gornji“.


Read more…